Geschiedenis

De Rollecate tuin kent een rijke historie. Lees hier meer over deze prachtige tuin & ontmoetingsplaats met historische bomen en planten en de geschiedenis van Rollecate & het Rollecate Kwartier.

Free HTML5 Template

De Rollecate Tuin, een rijke historie

Rollecate in tijdsperspectief
De landbouwhuishoudschool Nieuw-Rollecate aan de Tesschenmacherstraat werd in 1930 gesticht en is voortgekomen uit de eerste Rijkslandbouwhuishoudschool: de Rollecate die in 1913 in Den Hulst (het huidige Nieuwleusen, onderdeel van de gemeente Dalfsen) van start ging. Het gebouw Nieuw-Rollecate werd destijds gebouwd aan de buitenkant van de 'voorstad' van Deventer zodat een uitbreiding van de school en tuin mogelijk was. Het schoolgebouw kent de stijlvolle kenmerken van de jaren-dertig-bouw en vormt een geheel met de woningen in de omgeving. Niet alleen qua bouwstijl is zij onlosmakelijk met de omgeving verbonden, de school kende van oorsprong ook een buurtfunctie. Ten tijde van de landbouwhuishoudschool kochten omwonenden hun bloemen uit de Rollecatetuin en eens in de week was het mogelijk de door de leerlingen bereide gerechten te gebruiken.

Lees verder


Rollecate Kwartier in tijdsperspectief

Rollecate Kwartier
Grenzend aan de historische Deventer binnenstad is in de periode 1932 tot 1941 het grootste gedeelte van de wijk ontstaan. De vooroorlogse woningen zijn ontworpen door bekende architecten zoals o.a. Knuttel en Van Harte...

Lees verder

Bestuur Stichting Rollecate

Stichting Rollecate bestaat uit een grote groep enthousiaste buurt bewoners. Naast het dagelijks bestuur, zijn we actief met werkgroepen op de verschillende thema's (Rollecate Tuin, Veiligheid, Duurzaamheid, Verkeer, Activiteiten, Zorg & Welzijn). Geïnteresseerd in deelname in het bestuur of een van de werkgroepen? Neem dat gerust contact op.

Henk Schepers

Henk Schepers

Dagelijks bestuur

Voorzitter

Wouter Schoneveld

Wouter Schoneveld

Dagelijks bestuur

Secretaris, Penningmeester

Gert-Jan Wassink

Vacature

Algemeen bestuurslid

Rollecate Tuin & Openbare RuimteVacature

Ellen Geerdink

Algemeen bestuurslid

Activiteiten, Zorg & Welzijn

Bart Brummel

Wisse ten Bosch

Algemeen bestuurslid

Duurzaamheid

Akko Rattink

Akko Rattink

Algemeen bestuurslid

VerkeerLees meer over onze aanpak

Stichting Rollecate: Aanpak

Stichting Rollecate focust op zes themas bestuurd vanuit een bestuur en werkgroepen, bestaande uit bewoners van het Rollecate Kwartier. Download hieronder onze aanpak.

Bekijk plan (.pdf)

Activiteiten kalender

Bekijk het actuele overzicht van geplande buurtactiviteiten via de onderstaande link.
Op de hoogte blijven via e-mail?
Meld je direct aan als abonnee.

Activiteiten kalender

Overzicht werkgroepen

Deelnemen in een van de werkgroepen? Weten wie bij jou in de staat al actief is? Onderstaand vind je een actueel overzicht van de deelnemers per werkgroep.

Overzicht werkgroepleden (.pdf)

Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze nieuwspagina

Laatste nieuwsStichting Rollecate Beheer werkt samen met:

Gemeente Deventer    Gemeente Deventer    Gemeente Deventer    Gemeente Deventer    Gemeente Deventer    Gemeente Deventer    Gemeente Deventer