Duurzaamheid

Samen werken aan verduurzaming en vergroening van de wijk, voor klimaat en welzijn. We richten ons op energiebesparing & -transitie, verbeteren van de biodiversiteit & groene wijk, tegengaan van wateroverlast en hittestress, etc.

Zonneroosproject

Is het niet mogelijk om op je eigen woning zonnepanelen aan te schaffen? Dan biedt dit initiatief van de Deventer Energie Coöporatie wellicht de oplossing. Interesse? Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan hier voor meer informatie.Meer informatie

Verduurzaming woningen

Wij wonen met zijn allen in een karakteristieke wijk met grotendeels bebouwing uit de jaren 1930 tot 1960. Een aantal bewoners hebben al de eerste stappen gezet om hun woning duurzaam te verbeteren d.m.v. isolatie, aanschaf van zonnepanelen of anderszins duurzame maatregelen. De uitdaging die wij met zijn allen hebben: oplossingen zoeken die breed gedragen worden door de buurt. Heb je een oplossing die je graag wil delen met ons? Geef het hier door!

Contact opnemen

Onderwerp

Onze groene wijk kenmerkt zich door de lommerrijke straten en centraal gelegen Rollecate tuin. Wij willen graag de bio-diversiteit in de wijk samen met de bewoners vergroten. Denk aan het toepassen van sedum daken, zaaien van berm bloemen, ophangen van vogelhuisjes, ontkoppelen van regenwaterafvoer en het inmiddels bekende fenomeen ‘tegeltje wippen’. Heb jij ideeën om de wijk nog groener te maken? Laat je idee hier achter!

Contact opnemen


_____________Terug

Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze nieuwspagina

Laatste nieuws