Rollecate Tuin

De Werkgroep Rollecate Tuin richt zich op onderstaande speerpunten:

Buurttuin

De Rollecate Tuin biedt ruimte aan buurtbewoners van alle leeftijden, voor ontmoeting, sport en spel, cultuur en natuur. Vanuit Stichting Rollecate Beheer wordt ingezet op duurzaamheid, natuurlijk spelen, hergebruik van materialen en het versterken van biodiversiteit.

Groenstructuur

Door de rijke geschiedenis van de Rollecate Tuin is er een grote diversiteit aan bomen en planten te vinden. Blauwe ceder, treures, acacia en sequoia zijn maar enkele voorbeelden van wat er groeit in de tuin. Uitgangspunt is dat de groenstructuur de cultuurhistorische waarde van de Rollecate Tuin respecteert en vertegenwoordigt. Een ontwikkeling die hierbij past is bijvoorbeeld het realiseren van een nieuwe moestuin en/of aanplant van oude fruitsoorten. Zo kan er een stuk van de historie en (natuur)educatie teruggebracht worden in de tuin.

Sport & Spel

In de tuin zijn diverse speel- en sportvoorzieningen aanwezig. Naast diverse vaste speeltoestellen is er een verhard basketbalveld, een kunstgras voetbalveldje en een jeu de boules baan aanwezig. Ook een minder vooraf vastgelegde speelomgeving vinden wij belangrijk, waarin kinderen zelf mogelijkheden bedenken en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Zo is er een speelbosje met wat niveauverschil en liggen er een aantal gestapelde zwerfkeien, waar kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan. Het verder ontwikkelen van natuurlijk spelen en het stimuleren hiervan is een van de speerpunten.

Onderhoud en activiteiten

Het beheer en onderhoud van de Rollecate Tuin wordt georganiseerd door Stichting Rollecate Beheer. Daarnaast wordt er een aantal keer per jaar een groen- en klusdag georganiseerd om samen met enthousiaste buurtbewoners de schouders eronder te zetten. Wij zijn altijd op zoek naar buurtbewoners die willen meehelpen met het onderhoud of bij het organiseren van activiteiten.

Help je mee?

Mocht je interesse hebben om mee te helpen stuur ons dan een berichtje. Alleen met hulp van buurtbewoners kunnen we de Rollecate Tuin blijven ontwikkelen, om zoveel mogelijk kinderen en buurtbewoners van deze plek te laten genieten.

Contact

Rollecate vereeuwigd

'Rollecate vereeuwigd' is een boek, uitgebracht in 2013 over 100 jaar geschiedenis van het Rollecate gebouw en de Rollecate Tuin gelegen aan de Tesschenmacherstraat 9 te Deventer. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar uiteraard wel beschikbaar via Bibliotheek Deventer en Koninklijke bibliotheek

Bezoek Bibliotheek


_____________Terug

Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze nieuwspagina

Laatste nieuws