Veiligheid

Een veilige buurt begint met signaleren en preventie

Buurt Alarm App

Binnen het Rollecate Kwartier werken we met een Buurt Alarm App voor het signaleren en alarmeren van onveilige situaties in de buurt. We werken hiervoor samen met de wijkagent.

De Gemeente heeft tevens Buurt Alarm App waarschuwingsborden geplaatst (preventieve werking).

In navolging van de deelnemers in de Tesschenmacherstraat, nemen we de komende periode initiatief om de Buurt Alarm App groep te vergroten rest van de buurt.

Deelnemen aan de Buurt Alarm App? Meld je dan aan en lees meer over de afspraken en voorwaarden.

Aanmelden BuurtAlarmApp


Om de Buurt Alarm App te activeren vragen we je de volgende stappen te doorlopen:

Stap 1: Installeer de Signal App (gratis) op je mobiele telefoon. Deze App (iOS en Android) lijkt qua gebruik en gemak erg op WhatsApp, maar heeft als groot verschil dat Signal juist is ontwikkeld om uw gegevens niet te verzamelen. De Werkgroep Veiligheid vindt privacy belangrijk en kiest daarom voor deze App.

Stap 2: Als je de App Signal hebt geïnstalleerd op je mobiele telefoon, dan ontvang je vanzelf een uitnodiging (van de beheerder) om deel te nemen aan de groep ‘Buurt Alarm App’.


Inbraak preventie

Af en toe wordt er ingebroken en ervaren sommigen (lichte) overlast in de straat. Vele buurtgenoten hebben aangegeven graag meer te doen met inbraakpreventie. Er is veel dat je zelf kunt doen ter preventie van inbraak of ongenode bezoekers in de buurt.

Hieronder vind je preventie tips namens de wijkagent om diefstal uit uw woning te voorkomen; zo kun je al veel bereiken!

Daarnaast werken we met de wijkagent aan het periodiek herhalen van een 'wittevoetjesactie' op te zetten, waarbij de Politie nagaat hoe onze straat ervoor staat op gebied van inbraakpreventie.

Inbraakpreventie Tips


_____________Terug

Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze nieuwspagina

Laatste nieuws