Rollecatekwartier in actie. Doe je mee?

#

Rollecatekwartier geeft warmte met € 190

November 2022 - In november en december ontvangen wij allemaal € 190 van de overheid als compensatie voor de gestegen energieprijzen. Ook aan degenen die dat niet echt nodig hebben, zoals velen van ons in het Rollecatekwartier.

Doneren, maar waaraan?
Mensen overwegen om het bedrag te doneren aan een goed doel: de Voedselbank, het Rode Kruis, vluchtelingen uit Oekraïne, enz., enz. Maar wat nu als je mensen wilt helpen die moeite hebben om de energierekening te betalen en al helemaal geen mogelijkheid om te gaan isoleren.

Help anderen isoleren
In Deventer is het mogelijk om de € 190 te doneren met de bestemming isoleren bij mensen met een smalle beurs in een koopwoning. De donatie gaat volledig naar het goede doel. Het Meester Geerts Huis heeft rond energiearmoede een actie opgezet waarmee zij op meerdere fronten hulp bieden. Daaronder ook een samenwerking met de Deventer Energie Coöperatie. Die hebben opdracht van de gemeente om € 1 miljoen te besteden aan isolatie voor koopwoningen van mensen met een smalle beurs. Per woning krijgen die huishoudens een isolatiemaatregel gratis.

Met extra geld meer doen
Met extra particulier geld kan men meer doen. Bijvoorbeeld een verrot kozijn vervangen bij iemand die gratis dubbel glas krijgt. Of een extra isolatiemaatregel voor zeer schrijnende gevallen.

Steun dit initiatief!
Wij roepen u op, voor zover u het bedrag niet zelf nodig heeft, om de € 190 in november en december over te maken naar het Meester Geerts Huis. Zij zorgen er met de Energie Coöperatie voor dat het geld goed wordt besteed. Met onze gezamenlijke bijdragen kunnen we zo meerdere woningen in Deventer beter laten isoleren en de bewoners helpen aan een lagere energierekening.

Geeft u ook warmte?
Doneren kan door uw gift over te maken op:

Bankrekeningnummer NL63 RABO 0348 7289 56
t.n.v. Noodfonds Meester Geertshuis
o.v.v. Rollecate geeft warmte met isolatie

Uw gift is aftrekbaar voor de belasting en 100% van de opbrengst gaat naar de ontvangers van isolatie.

Wij houden contact met het Meester Geerts Huis en informeren u komende tijd via onze website www.rollecate.org over het verloop van deze buurtactie.

Meer informatie
Op de websites van de betrokken instanties vindt u de nodige achtergrond informatie.

https://www.meestergeertshuis.nl/deventer-geeft-warmte-2/
https://www.deventerenergie.nl/actueel


Heb je vragen, neem dan gerust even contact op via info@rollecate.org of bel met de initiatiefnemers Fam. (Matthijs) Schaap 06-20016916.

Terug