Verkeer

De Werkgroep Verkeer richt zich op onderstaande speerpunten:

Buur(t) vriendelijk Parkeren

We kennen het allemaal wel. Lichte ergernis over het parkeren in de straat. De werkgroep heeft hier in 2017 een aantal ‘leefregels’ voor opgesteld, die we regelmatig opnieuw onder de aandacht brengen. Neem de leefregels tot je en acteer hierop, want iedereen wil natuurlijk graag zijn auto voor zijn eigen deur kunnen parkeren. Opmerkingen e/o aanvullende tips en trucs zijn uiteraard welkom.


Bekijk de 'leefregels'

Deelauto in de straat

Minder auto's in de buurt en noodzaak voor (tweede) auto bezit te beperken? Er staan twee deelauto’s van MyWheels in onze buurt, een ruime Citroën C3 (benzine) en een Hyundai Kona (elektrisch). Iedereen kan deze auto’s gemakkelijk (ook zonder abonnement) gebruiken. De auto’s kunnen in de hele wijk geparkeerd staan, via de MyWheels app heb je ze zo gevonden, kun je ze reserveren en openen.. Probeer het ook!

Bezoek MyWheels

Verkeer: max 30km/u

De maximum snelheid in onze buurt is 30km/u. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt ons bij het creëren van bewustzijn voor verkeersveiligheid. Een voorbeeld hiervan is het beschikbaar stellen van 30km/u stickers voor iedere bewoner voor op de vuilcontainers. Nieuwe sticker nodig? Neem dan even contact op.
Contact opnemen

Bereikbaarheid

Het Rollecatekwartier is gevestigd tussen de belangrijke en drukke wegen Brinkgreverweg, Hoge Hondstraat, van Oldenielstraat en Ceintuurbaan. Dat brengt nu al de nodige uitdagingen met zich mee t.a.v. (veilig) oversteken en invoegen. Door de aankomende nieuwbouw in de Geertruidentuin en de Sint Joseflocatie zal de verkeersdruk verder toenemen.


Samen met buurtbewoners, de Gemeente en verkeersexperts wordt gekeken naar de veiligheid en de belangen om een goede bereikbaarheid te waarborgen. Meer weten? Meer gerust contact op.

Contact opnemen

Verkeersveiligheid

Door de aankomende nieuwbouw en een daarmee toenemende drukte van verkeersbewegigen, is het belangrijk om te zorgen voor veilige verkeerssituaties. Zowel voor het reguliere verkeer als ook spelende kinderen. Binnen de werkgroep werken we aan verschillende initiatieven die als doel hebben de verkeersveiligheid van de buurt hoog te houden en te verbeteren. Meer weten? Meer gerust contact op.

Contact opnemen


_____________Terug

Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze nieuwspagina

Laatste nieuws